FAQ Visum Sri Lanka

Veelgestelde vragen over het Visum Sri Lanka

Het aanvragen van een visum of ETA voor een vakantie of zakenreis naar Sri Lanka is niet ingewikkeld. Alle veelgestelde vragen over de verschillende visums en het ETA Sri Lanka worden hier beantwoord.

Kan ik visumvrij naar Sri Lanka reizen?

Dat is alleen mogelijk als u een paspoort bezit dat is uitgegeven door de Seychellen, de Malediven, Singapore of Sri Lanka zelf. Diplomaten kunnen gebruikmaken van een gratis visum, alle andere reizigers moeten een visum of ETA aanvragen.

Moet ik een visum of een ETA aanvragen?

De termen visum en ETA worden door elkaar gebruikt. De meeste reizigers kunnen hun reistoestemming (of het nou een ETA, visum of e-visum wordt genoemd) online aanvragen via deze website. Om te controleren of dat ook voor u geldt, leest u de pagina met de voorwaarden.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn visum aanvragen?

Dat kan al zo lang van tevoren als u wilt. U hoeft nog geen vliegtickets geboekt te hebben. Ook hoeft de exacte reisdatum nog niet bekend te zijn, het is nog mogelijk na toekenning van het visum reisplannen te wijzigen, tot een aankomstdatum van 3 maanden eerder of later dan ingevuld in het aanvraagformulier.

Worden visumaanvragen wel eens geweigerd of afgekeurd?

Dat komt vrijwel nooit voor. Wat er wel mis kan gaan is dat er verkeerde paspoortgegevens worden ingevuld bij het aanvragen van het visum. Dat kan erin resulteren dat het visum niet geldig is. Bijvoorbeeld als het paspoortnummer niet klopt, dan kan de immigratiedienst uw visum niet terugvinden in hun systeem en moet een nieuw visum worden aangevraagd. Er kan maar één visum worden aangevraagd per paspoortnummer, dus als er andere gegevens foutief worden ingevuld in het aanvraagformulier, dan kunnen die niet worden gecorrigeerd. Controleer daarom zorgvuldig of het aanvraagformulier helemaal correct is ingevuld voordat u de betaling uitvoert, vanaf dat moment kan niets meer gewijzigd worden.

Wat kost een visum, e-visum of ETA voor Sri Lanka?

De kosten van de online aanvraagprocedure van het ETA visum voor Sri Lanka bedragen €14,95 voor toeristen en €10,00 meer voor zakenreizigers. Hiermee kan een tot 30 dagen in Sri Lanka worden verbleven, of tot 90 dagen indien de geldigheidstermijn na aankomst in Sri Lanka wordt verlengd. Wilt u langer dan 30 dagen naar Sri Lanka en heeft u geen zin om na aankomst nog een verlenging te moeten regelen? Vraag dan een visum aan bij de ambassade. De kosten daarvoor bedragen €123,00 (toeristisch) of €127,00 (zakelijk). De prijzen op deze website zijn inclusief consulaire kosten, aanvraagkosten, btw en transactiekosten indien er wordt betaald per iDeal of Bancontact. Betalen met PayPal of creditcard is ook mogelijk, tegen een kleine transactiekostenvergoeding.

Moet ik mijn visum uitprinten?

Ja. Na toekenning van het ETA visum krijgt u een bevestiging, die moet u uitprinten en meenemen naar Sri Lanka. Het visum hoeft niet aan het paspoort bevestigd te worden.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn visum Sri Lanka?

Indien u de aanvraag met spoed indient (toeslag: €17,50 per reiziger) kunt u het visum doorgaans binnen 23 minuten verwachten. Als u een normale aanvraag indient ontvangt u het visum binnen enkele dagen. Het visum is een elektronische reistoestemming; er wordt dan ook geen fysiek document toegestuurd, maar een digitaal document, dat u zelf dient uit te printen.

Wat voor visum heb ik nodig voor mijn Cruise naar Sri Lanka?

Ook als u per cruiseschip arriveert in Sri Lanka kunt u uw visum via deze website, dus geheel online, aanvragen. Als u met een cruiseschip naar Sri Lanka reist kunt u tweemaal aan land met hetzelfe visum. Zorg hierbij dat de laatste dag van het tweede vertrek niet meer dan 30 dagen na de eerste dag van de eerste aankomst ligt.

Heb ik een visum nodig voor een overstap in Sri Lanka?

Ja, ook als u enkel een overstap maakt in Sri Lanka is een visum nodig.