Visum Sri Lanka aanvragen

Het visum Sri Lanka aanvragen

Het aanvragen van een visum voor Sri Lanka is vrij eenvoudig en snel geregeld en kan geheel online. Elke reiziger dient over een eigen visum te beschikken. Wel is het mogelijk om de aanvragen voor meerdere reizigers te bundelen en in te dienen middels een groepsaanvraag.

Online aanvragen

Sinds 2012 is het niet meer nodig voor een visumaanvraag voor Sri Lanka een afspraak te maken bij de ambassade. Door gebruik te maken van de online aanvraagprocedure bespaart de reiziger zowel tijd als kosten. Het e-visum (ETA Sri Lanka) is goedkoper dan de fysieke visa die bij de ambassade kunnen worden aangevraagd. Tevens kunnen online aanvragen al binnen 23 minuten worden toegekend. Lees hieronder hoe de aanvraagprocedure werkt.

Vereisten voor de online aanvraagprocedure

Reizigers van alle leeftijden hebben een visum nodig voor Sri Lanka. Aanvragen via deze website is echter alleen mogelijk voor vakanties en zakenreizen die korter dan 30 dagen duren. Reizigers die langer willen blijven kunnen een ander visumtype aanvragen, of na aankomst in Sri Lanka hun visum verlengen. Het is niet toegestaan om (betaald of onbetaald) werk uit te voeren met een visum dat middels het digitale aanvraagformulier is verkregen, behalve als het aan de voorwaarden van een zakenreis betreft.

Het is niet nodig bij het aanvragen van het visum al een vliegticket te hebben geboekt, wel moet een ticket voor de terugreis geboekt zijn op het moment van aankomst in Sri Lanka.

Het aanvraagformulier invullen

De eerste stap in het aanvraagproces bestaat uit het invullen van het digitale visumformulier. In dit formulier wordt gevraagd naar de contactgegevens, reisplanning en paspoortgegevens. De reisplanning hoeft nog niet compleet te zijn, er wordt alleen gevraagd naar een verwachte aankomstdatum. De daadwerkelijke dag van aankomst mag uiteindelijk maximaal 90 dagen eerder of later uitvallen. Ook wordt bij het aanvragen van het visum voor Sri Lanka niet gevraagd naar een verblijfplaats of aankomstlocatie. Met één formulier kunnen meerdere visa worden aangevraagd, door onderaan te klikken op de knop ‘reiziger toevoegen’.

Bij het aanvragen van het visum wordt automatisch gecontroleerd of het paspoort van de reiziger op de verwachte aankomstdatum in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.

De aanvraag indienen

Na het invullen van het elektronische aanvraagformulier kunnen de kosten worden voldaan middels iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Direct daarna wordt de aanvraag in behandeling genomen; het is niet nodig aanvullende documenten aan te leveren.

Toekenning van een aangevraagd visum

Zodra de immigratiedienst van Sri Lanka de aanvraag heeft verwerkt wordt een e-mail verstuurd, waarin staat of het aangevraagde visum is toegekend of afgewezen. Afwijzing komt uiterst zelden voor (alleen indien reizigers of hun aanvraag niet aan de voorwaarden voldoen). In het geval van toekenning staat een downloadlink in de bevestigingsmail. Door hier op te klikken kan het visum eenvoudig worden geprint. De aanvraag is hiermee afgerond; bewaar het visum bij het paspoort en de reis naar Sri Lanka zal probleemloos verlopen.

Klaar om te beginnen?

Als u de uitleg op deze website heeft gelezen en wilt starten met het aanvragen van uw visum voor Sri Lanka, druk dan op de onderstaande knop om uw aanvraag in te dienen.