Kosten visum Sri Lanka

De kosten van Sri Lankaanse visums

Wie naar Sri Lanka gaat heeft een visum nodig. Sinds kort is het mogelijk deze zonder bezoek aan de ambassade te regelen door de aanvraag online in te dienen. Behalve een eenvoudigere procedure scheelt dit in de kosten. Sri Lanka kent verschillende visumtypes, maar vrijwel alle reizigers komen in aanmerking voor het ETA (elektronisch visum), de kosten daarvan zijn lager dan die van alle andere visumtypes voor Sri Lanka.

Wat zijn de kosten van het ETA visum voor Sri Lanka?

De kosten van de online verkrijgbare variant (ETA ofwel e-visum) van Sri Lankaanse visums bedragen:

  • Voor toeristen: €14,95
  • Voor zakenreizigers: €14,95

De kosten van een online aanvraag voor het ETA Sri Lanka (het elektronische visum) voor een verblijf van maximaal 30 dagen zijn lager dan de kosten van een visumaanvraag via de ambassade voor een visum van maximaal 90 dagen.

Waaruit zijn de kosten van de visa opgebouwd?

Wie online een visum voor Sri Lanka aanvraagt betaalt de bovenstaande totaalprijs die is opgebouwd uit de volgende zaken:

  • Consulaire kosten (0% btw)
  • Aanvraagkosten (met 21% btw belast)
  • Transactiekosten (bij iDeal en Bancontact)
  • Koersopslag (omzetting euro’s naar dollars)

Op welke aanvullende kosten kan worden gerekend?

De hierboven genoemde basiskosten kunnen alleen hoger uitvallen indien een toeslag in rekening wordt gebracht voor één van de volgende zaken:

  • Betaling per PayPal of Creditcard
  • Spoedaanvraag*

*Spoedaanvragen worden gemiddeld al na 23 minuten toegekend, gerekend vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend en het visum is betaald. De aanvullende kosten die hiervoor in rekening wordt gebracht bedragen €17,50 per reiziger.

Gespecificeerde kosten op een btw-factuur

Reizigers die de kosten van hun visum Sri Lanka kunnen declareren bij hun werkgever kunnen een verzoek indienen tot het toesturen van een btw-factuur. Dit is niet eerder mogelijk dan het moment waarop het visum is toegekend. Het verzoek tot toesturen van een factuur kan worden ingediend door te reageren op de e-mail waarin de reiziger wordt medegedeeld dat het visum is toegekend. De factuur met gespecificeerde kosten wordt doorgaans de eerstvolgende werkdag toegestuurd.

Kosten van fysieke (papieren) toeristenvisums voor Sri Lanka

Reizigers die langer dan 30 dagen in Sri Lanka wensen te verblijven en geen verlenging op locatie willen regelen kunnen al vooraf een visum aanvragen met een geldigheid van 90 dagen (tevens double entry). Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt bij de ambassade. Wel dient hierbij rekening te worden gehouden met hogere kosten; dit visumtype kost €123 aan consulaire kosten (eventueel te verhogen met de servicekosten van een visumbureau, indien daarvan gebruik wordt gemaakt).

Kosten van fysieke (papieren) zakelijke visa voor Sri Lanka

Zakenreizigers die de procedure liever niet online doorlopen maar hun aanvraag indienen via de ambassade, kunnen een papieren visum aanvragen met een geldigheid van 90 dagen (double entry). De ambassade brengt hiervoor €127 aan consulaire kosten in rekening. Ook hierbij geldt; het is mogelijk dit uit te besteden aan een visumbureau, waardoor niet zelf een bezoek hoeft te worden gebracht aan het de ambassade, maar dit brengt uiteraard aanvullende servicekosten met zich mee. Zakenreizigers die gebruikmaken van een e-visum (ETA) dat via deze website kan worden aangevraagd besparen dan ook flink in de kosten.