Kosten visum Sri Lanka

De kosten van Sri Lankaanse visums

Wie naar Sri Lanka gaat heeft een visum nodig. Sinds enkele jaren is het mogelijk deze zonder bezoek aan de ambassade te regelen door de aanvraag online in te dienen. Behalve een eenvoudigere procedure scheelt dit in de kosten. Sri Lanka kent verschillende visumtypes, maar vrijwel alle reizigers komen in aanmerking voor het ETA (elektronisch visum), de kosten daarvan zijn lager dan die van alle andere visumtypes voor Sri Lanka.

Wat zijn de kosten van het ETA visum voor Sri Lanka?

De kosten van de online verkrijgbare variant (ETA ofwel e-visum) van Sri Lankaanse visums bedragen:

  • Voor toeristen: €79,95
  • Voor zakenreizigers: €79,95

De kosten van een online aanvraag voor het ETA Sri Lanka (het elektronische visum) voor een verblijf van maximaal 30 dagen zijn lager dan de kosten van een visumaanvraag via de ambassade voor een visum van maximaal 90 dagen.

Waaruit zijn de kosten van de visa opgebouwd?

Wie online een visum voor Sri Lanka aanvraagt betaalt de bovenstaande totaalprijs die is opgebouwd uit de volgende zaken:

  • Consulaire kosten (0% btw)
  • Aanvraagkosten (met 21% btw belast)
  • Transactiekosten
  • Koersopslag (omzetting euro’s naar dollars)

Op welke aanvullende kosten kan worden gerekend?

De hierboven genoemde basiskosten kunnen alleen hoger uitvallen indien een toeslag in rekening wordt gebracht voor één van de volgende zaken:

  • Zakenreizen (toeslag: € 10,00 per persoon)
  • Spoedaanvraag*

*Spoedaanvragen worden gemiddeld al na 23 minuten toegekend, gerekend vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend en het visum is betaald. De aanvullende kosten die hiervoor in rekening wordt gebracht bedragen €17,50 per reiziger.

Gespecificeerde kosten op een btw-factuur

Reizigers die de kosten van hun visum Sri Lanka kunnen declareren bij hun werkgever kunnen een factuur downloaden vanaf het moment dat de aanvraag voor het ETA Sri Lanka is goedgekeurd.

Kosten van fysieke (papieren) toeristenvisums voor Sri Lanka

Reizigers die langer dan 30 dagen in Sri Lanka wensen te verblijven en geen verlenging op locatie willen regelen, kunnen al vooraf een visum aanvragen met een geldigheid van 90 dagen (tevens double entry). Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt bij de ambassade. Wel dient hierbij rekening te worden gehouden met hogere kosten.

Kosten van fysieke (papieren) zakelijke visa voor Sri Lanka

Zakenreizigers die de procedure liever niet online doorlopen maar hun aanvraag indienen via de ambassade, kunnen een papieren visum aanvragen met een geldigheid van 90 dagen (double entry). De ambassade brengt hiervoor wel hogere kosten in rekening. Zakenreizigers die gebruikmaken van een e-visum (ETA) dat via deze website kan worden aangevraagd besparen dan ook flink in de kosten.