visumaanvraagformulier Sri Lanka

Het digitale aanvraagformulier voor het visum Sri Lanka

Met het digitale (online) visumformulier voor Sri Lanka kan in een handomdraai het visum voor Sri Lanka (ETA) worden bemachtigd. Dit formulier is bedoeld voor toeristen en zakenreizigers voor een kort verblijf in Sri Lanka (max 30 dagen). Op deze pagina wordt stap voor stap uitgelegd hoe het formulier kan worden geopend, ingevuld en ingediend.

Het visumformulier openen

Het digitale visumaanvraagformulier van Sri Lanka kan worden geopend op een computer, laptop, tablet of smartphone. Open het formulier door op onderstaande knop te drukken.

Contactgegevens invullen

Het eerste deel in het visumformulier voor Sri Lanka bestaat uit de contactgegevens. Het is mogelijk een groepsaanvraag in te dienen middels één formulier (daarover later meer), in dat geval mogen hier de contactgegevens worden ingevuld van de persoon die namens de groep alle visums wenst te ontvangen.

In het formulier wordt gevraagd naar de volgende contactgegevens:

 • E-mailadres*
 • Mobiel telefoonnummer**
 • Adres (inclusief land)

* Vul dit veld zorgvuldig in; de visums worden per e-mail toegestuurd en dat gaat mis als het e-mailadres niet correct is ingevuld.

** Direct na toekenning van de aangevraagde visums voor Sri Lanka wordt een SMS-bericht naar dit telefoonnummer gestuurd. Soms worden e-mails niet goed ontvangen, bijvoorbeeld wanneer ze door een e-mailprogramma worden herkend als spam. In de bevestigings-SMS staat een ordernummer, waarmee het visum ook kan worden gedownload vanaf de website, zonder de bevestigings-e-mail te hebben ontvangen.

Reisgegevens invullen

De volgende stap is het invullen van de reisgegevens. Indien een groepsaanvraag wordt ingediend, dienen deze gegevens te gelden voor alle reizigers waarvoor middels één formulier een visum voor Sri Lanka wordt aangevraagd. Als dat niet het geval is, dien dan geen groepsaanvraag in, maar losse formulieren per reiziger.

De volgende gegevens omtrent de geplande reis naar Sri Lanka worden verlangd:

 • Verwachte aankomstdatum*
 • Reisdoel**

* Let op: het is niet noodzakelijk dat de aankomstdatum al definitief is. Het is zelfs mogelijk om na toekenning van het visum nog maximaal 90 dagen te schuiven met de reisplannen. Dus zowel 90 dagen eerder aankomen als 90 dagen later arriveren levert geen problemen op. Het is dus mogelijk om al (ver) voor het boeken van een vlucht al een visumaanvraagformulier in te dienen.

** Het reisdoel moet zakelijk, toeristisch of medisch zijn, of een overstap betreffen. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina met de visumvoorwaarden.

Gegevens van de reiziger invullen

De laatste stap in het formulier bestaat uit het overnemen van de paspoortgegevens van de reiziger, het invullen van de functietitel (beroep) van de reiziger en het beantwoorden van drie achtergrondvragen, te weten:

 • Bezit de reiziger reeds een geldig visum?
 • Is deze reiziger momenteel al in Sri Lanka?
 • Heeft deze reiziger in de afgelopen 5 dagen al een visum voor Sri Lanka aangevraagd?

Alleen als op alle drie deze vragen ‘nee’ wordt geantwoord kan de visumaanvraag worden ingediend middels de grote knop ‘visum aanvragen’ onderin het formulier.

Groepsaanvraag indienen: meerdere visums in één formulier

Als met een gezelschap (familie, vrienden of zakenpartners) naar Sri Lanka wordt gereisd, dan is het mogelijk een groepsaanvraag in te dienen. Het voordeel hiervan is dat niet voor elke reiziger opnieuw een visumformulier moet worden ingevuld, met telkens veel overlappende gegevens. Een aanvraagformulier omvormen tot groepsaanvraag gaat simpelweg door onderaan het formulier te klikken op de knop ‘Voeg een reiziger toe’. Alleen de vragen in het formulier die specifiek betrekking hebben op één persoon (zie ‘gegevens van de reiziger invullen’ hierboven) worden dan nogmaals toegevoegd aan het formulier, waardoor een extra visum voor Sri Lanka kan worden aangevraagd.

De paspoortgegevens controleren

Het is erg belangrijk om te voorkomen dat er fouten in het visum terecht komen. Daarom adviseert de immigratiedienst van Sri Lanka alle gegevens die bij het aanvragen worden ingediend goed te controleren. Bijvoorbeeld een foutief paspoortnummer of verkeerd gespelde naam kunnen zorgen voor een ongeldig visum. Het is niet mogelijk correcties uit te voeren nadat de aanvraag definitief is ingediend; controleer daarom alle gegevens nog een tweede keer voor het starten van de betaling.

De kosten voldoen

Na het invullen van het aanvraagformulier voor het visum Sri Lanka en het controleren van de gegevens kan een betaalmethode worden geselecteerd. De visumkosten kunnen worden voldaan per:

 • iDeal
 • Bancontact
 • PayPal
 • Creditcard

Na toekenning: visum printen en meenemen naar Sri Lanka

Zodra de betaling van de kosten is voldaan wordt de aanvraag verwerkt. Vaak duurt dit niet langer dan één tot drie dagen. Reizigers met haast (die de optie ‘spoed’ hebben aangevinkt in het aanvraagformulier) kunnen hun visum doorgaans zelfs al binnen 23 minuten verwachten. De bevestiging wordt per SMS en e-mail toegestuurd naar het e-mailadres dat in het aanvraagformulier is ingevuld.