Visum Sri Lanka

Visum Sri Lanka – verplicht voor alle reizigers

Alleen reizigers die in het bezit zijn van een geldig visum mogen naar Sri Lanka reizen. De controle hierop vindt plaats tegelijk met de paspoortcontrole, direct na aankomst. Reizigers zonder visum komen deze controle niet voorbij en krijgen geen toegang tot Sri Lanka. Het is dan ook belangrijk dat de aanvraag tijdig wordt ingediend. Lees op deze website alles over de online aanvraagprocedure, de voorwaarden en de geldigheidstermijn van de Sri Lankaanse visa.

Kies het juiste visumtype

Er zijn twee soorten visums voor Sri Lanka: er zijn fysieke en elektronische visums. De meeste reizigers maken gebruik van de elektronische variant, welke ook wel het “e-visum” of “ETA Sri Lanka” wordt genoemd. De reden hiervoor is dat het e-visum geheel online is aan te vragen en tevens goedkoper is dan de fysieke variant, die bij de ambassade moet worden opgehaald. De overheid van Sri Lanka raadt aan gebruik te maken van de online aanvraagprocedure, tenzij de reiziger niet voldoet aan de voorwaarden van het elektronische visum.

Voorwaarden van het elektronische visum voor Sri Lanka (ETA)

Vrijwel alle toeristen en zakenreizigers voldoen aan de voorwaarden om het visum voor Sri Lanka online aan te mogen vragen. Toch is het verstandig onderstaande voorwaarden door te nemen:

  • Het verblijf in Sri Lanka mag niet langer dan 30 dagen duren
  • Het paspoort moet nog minimaal een halfjaar geldig zijn bij aankomst
  • Het visum is geschikt voor toerisme, zaken, een overstap, of bezoek aan vrienden/familie
  • Zakenreizen zijn toegestaan, maar in dienst treden bij een Sri Lankaanse werkgever niet
  • Vrijwilligerswerk is niet toegestaan met een ETA

Het is mogelijk om met tweemaal naar Sri Lanka te reizen met één visum; het tweede verblijf moet dan wel eindigen binnen 30 dagen na de dag van de eerste aankomst.

De aanvraagprocedure

Indien aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan kan het visum voor Sri Lanka eenvoudig worden verkregen middels de onderstaande stappen:

  1. Open het aanvraagformulier
  2. Vul de paspoortgegevens en reisgegevens in
  3. Voldoe de kosten (per iDeal, Bancontact, PayPal of Creditcard)
  4. Ontvang het visum per e-mail
  5. Print het uit en bewaar het tijdens de reis bij het paspoort

Het is dus niet nodig om een paspoort(scan), pasfoto of andere documenten aan te leveren om een visum voor Sri Lanka te kunnen aanvragen.

Het visum voor Sri Lanka aanvragen

Visum Sri Lanka: de kosten en levertijden

Het zakenvisum voor Sri Lanka kost €59,95. De kosten van het toeristenvisum bedragen €49,95. Voor aanvragen die met spoed worden ingediend wordt een toeslag in rekening gebracht van €9,95. Ze worden dan gemiddeld binnen 23 minuten toegekend in plaats van enkele dagen.

Uitgezonderde nationaliteiten

Alle reizigers naar Sri Lanka zijn verplicht over een geldig visum te beschikken. De enige uitzondering hierop wordt gemaakt voor reizigers die een paspoort bezitten (en deze bij zich hebben), dat is uitgegeven door Sri Lanka, Singapore, de Malediven of de Seychellen.